Svenska priser på Hyundai Bayon

Hyundais nya kompaktsuv med skinknamn har nu lanserats i Sverige.

Svenska priser på Hyundai Bayon

Namnet Bayon fick oss att tänka på fransk skinka när det avslöjades men när Hyundai väl drog av täcket mars visade det sig vara en ny kompaktsuv. Inte långt därefter vi fick vi även provköra den lite högbyggda, framhjulsdrivna minstingen i Tyskland och betyget blev bra.

Det var dock det där med de svenska priserna. Vid provkörningen hade vår utsände bara de tyska priserna att gå på och då verkade prispåslaget jämfört med den lägre plattformskamraten i20 aningen saftigt.

Läs provkörningen: Lillebror växer upp

Nu är de svenska priserna äntligen klara och det svenska grundpriset blir 174.900 kr. Då får man en helt oelektrifierad Bayon med en 1,25-liters bensinmotor på 84 hästkrafter och en 6-växlad manuell låda.

En i20 med samma specifikation går annars loss för 149.900 kr. Prispåslaget är alltså 25.000 kr – 5.000 kr mer än i Tyskland.

I20:s större 1,0-liters "T-GDi"-motor erbjuds även till Bayon. Den har en effekt på 100 hk och tar hjälp av ett 48-volts mildhybridsystem för att få ner utsläpp och förbrukning något. Prislappen för den börjar på 204.900 kr.

Som tillval till enlitersmotorn finns även 7-stegad dubbelkopplingslåda för 15.000 kr.

Saknas gör däremot en ordentlig (ladd)hybridversion och valbar fyrhjulsdrift. Vill man ha det får man ta klivet upp till den större modellen Kona som dessutom finns som elbil och i ett vässat N-utförande med 290 hk.

 
25.000 kr kan suvkarossen absolut vara värd.
25
97
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.