Saabentusiaster – Se hit! Fantastiskt fin Saab 95 V4 på auktion

Med endast 840 mil på mätaren är denna 47-åring i ett nära nyskick. Vi skulle nog rekommendera ett däckbyte, däremot…

Saabentusiaster – Se hit! Fantastiskt fin Saab 95 V4 på auktion

En sådan här chans får man bara en gång i livet skrev vi när den allra sista Saaben någonsin var till salu för några år sedan. Nu är läget ungefär det samma, en Saab 95 i lika bra skick som detta auktionsexemplar är nog närmast omöjligt att hitta.

Det är alltså en 47 år gammal Saab 95 V4 Kombi som ska gå under klubban. Med en mätarställning på 840 mil är den närmast nyskick, trots flertalet decennier på nacken.

Interiören är ännu i mycket gott skick.

Originaldäcken som bilen levererades på 1974 sitter till och med fortfarande kvar.

Bilen har haft två ägare varav den första är den enda som brukat bilen någorlunda normalt, men den kördes ändå inte mer än 200 mil per år.

Bilweb Auctions skriver att den är pedantiskt sköt, kanske ingen överraskning direkt, men faktum är att ägaren var maskinist och såg till att kromet smordes in med vapenfett under varje vinter.

Under många år var det korta varmkörningar det enda bilen fick göra utöver resorna till besiktningen som verkstaden fick ta hand om. Ägaren till tidigare nämnda verkstad är den som har bilen i sin ägo idag, men inte länge till …

Förutsatt att någon är redo att betala för skicket, förstås. Bilweb Auctions värderar bilen till 250–275.000 kr. I skrivande stund är budgivningen uppe i 75.000 kronor, och reservationspriset har ännu inte uppnåtts.

Auktionen avslutas 16 september klockan 12:40.

Har ni tips på andra intressanta auktioner eller samlarbilsfynd så får ni gärna mejla oss! magnus@automotorsport.se är det som gäller.

En kvarts mille för en Saab – det är den värd!
345
101
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.