Premiär: Toyota RAV4 Adventure med tufft terrängstuk

Mellankassuven uppdateras inför 2022. Den största nyheten är en ny version: tvåfärgslackerade Adventure som ska föra tankarna till klassiska FJ40 Land Cruiser.

Premiär: Toyota RAV4 Adventure med tufft terrängstuk
Toyota RAV4 Adventure har en ny ”oöm och tuff” frontdesign med en ny svart grill och en silvrig hasplåt.

Toyotas hybridsuv RAV4 har sålt riktigt bra här i Sverige sedan den nuvarande generationen kom 2019. I fjol kom även en laddhybridversion med bland annat 6 mils elräckvidd som gjorde riktigt bra ifrån sig i vårt test.

Trots goda egenskaper som "stadsjeep" är den sällan förstavalet för den som vill ha terrängbil. Då faller valet gärna på Toyotas Land Cruiser, vars senaste generation tyvärr inte går att köpa här i Sverige.

 

Även baken präglas av en stor "hasplåt", som fortfarande lär vara i tillverkad plast av krocksäkerhetsskäl. De svarta 19-tumsfälgarna är också speciella för Adventure.

Om stuk går före bruk kan däremot nya RAV4 Adventure kanske vara något. Den nya modellversionen baseras på vanliga RAV4 Hybrid med 222 systemhästkrafter från en 2,5-liters bensinmotor och två elmotorer.

Toyota menar att RAV4 Adventures nya och tuffa formspråk stärker dess "go anywhere spirit".

1977 Toyota Land Cruiser (FJ40).

Unikt för Adventure-versionen är en tvåfärgslackering (som syns på bilderna ovan) där bilens A-stolpar, tak och bakspoiler är lackerade i färgen Dynamic Grey och resten av karossen i färgen Urban Khaki. Tanken är att lacken ska föra tankarna till just terrängikonen Land Cruisers första generation (chassikod FJ40).

Även övriga versioner av Toyota RAV4 uppdateras inför 2022 med en elmanövrerad passagerarstol fram och USB-C portar.

2022 års modell av Toyota RAV4 ska börja levereras i Europa under det första kvartalet av 2022. Något pris för RAV4 Adventure har ännu inte bestämts.

Toyota RAV4 Adventures inredning pryds med en särskild stolsklädsel i konstläder med orangea sömmar.

Gasa: Supertuff suv! Bromsa: Posörbil!
112
62
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.