Förnuft & Känsla: BMW X3 M vs BMW X5 M "Storleken har betydelse!"

Premium Supersuvarna BMW X3 M Competition och BMW X5 M Competition möts på Gotland Ring. Kör störst först? Känns X3 M för billig för Peder?

Förnuft & Känsla: BMW X3 M vs BMW X5 M "Storleken har betydelse!"

Hej Peder & Alrik – ni har kört två riktigt vassa suvar från BMW. X3M Competition mot X5 M Competition. Var det Peders himmelrike och Alriks guilty pleasure?
Peder: Ja det här är bilar i min smak, eller i alla fall en av dem.
Alrik: Härliga bilar i väntan på BMW iX 50 M!

Vem vet egentligen mest om bilar, Alrik, du hade inte koll på hur ny X3 M var …
Peder: Alrik är ett orakel när det gäller bilar, men han är också en virrpanna av rang, jag tror han vet allt med glömmer ibland. 
Alrik: Tack Peder. Och du har mycket bättre koll än vad du låter påskina! Ibland blir det lite stressigt och då vet vi alla hur det kan gå.

Och Peder, kan det vara så att du faktiskt erkänner att en mindre och lättare bil är roligare att köra än en större, tyngre, starkare och dyrare …
Peder: Det kan jag kanske göra, men! Det betyder inte att det är den jag skulle välja, långt ifrån. 
Alrik: Det var ett stort ögonblick och visar att du alltid säger som du tycker!

Vad är det viktigaste med en suv?
Peder:
Att den är stor, tuff och bekväm.
Alrik: Att den har mer markfrigång och ger bra sikt och en skön känsla. Den kan lika gärna vara liten, generellt bör en suv ha bra fjädringskomfort, den ska ju klara dåliga vägar.

Hur står sig X5 M mot Porsche Cayenne Turbo Coupé GT som ni också kört på Gotland Ring.
Peder:
Två väldigt olika bilar. Som ban- och fartbil har den inget att hämta, men som pondusfylld lyxkryssare med massa mos så ligger den väldigt bra till.
Alrik: Absolut, X5 är mer glassarbil som man njuter av i vardagskörning. Men jag skulle velat haft lägre ljudnivå från däcken. Porschen är mer fokuserad, mer beredd, mycket snabbare och mycket mer sportbil. 

Vad händer i helgen?
Peder:
Jag hyperventilerar för att jag har mitt stora evenemang Barndagen i helgen, där ska Alrik också vara med, så han behöver inte svara.
Alrik: Det är årets bästa dag, där sjuka barn och deras familjer får åka sportbil på bana så mycket de orkar. Det blir också auktion med fina grejer där pengarna går till barnen och deras familjer. I fjol kommer jag särskilt ihåg när det första auktionsobjektet ropas ut, det var helt enkelt "ingenting"- man donerade pengar, och "ingenting" gick efter lite budgivning på 40.000 kronor! Det är alltså en helt fantastisk dag där de som har fina bilar och bra ställt gör något riktigt fint. Peder driver hela projektet och gör ett otroligt jobb med detta!

 
X5:an är för stor!
10
20
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.