Premiumbrevet: Den riktige The Stig ringde …

Premiumbrevet: Den riktige The Stig ringde …

Den här texten publicerades först i denna veckas Premiumbrev, som skickas ut till våra premiummedlemmar varje torsdagkväll.


Minns du hur galen 80-talets Grupp B-era av världsmästerskapet i rally var? Om inte kommer vi snart komma med en färsk påminnelse.

Reporter Elias Medelberg ska nämligen få åka med självaste Stig Blomqvist i den eldsprutande Audi Sport Quattro S1! Jag fick också höra att Elias ska få ratta en drös nya och gamla fyrhjulsdrivna Audivagnar – antingen med deras ikoniska radfemma eller den nya kärleken: elmotorer. Något för alla smaker, med andra ord!

Wiggo Björck, digital redaktör auto motor & sport och Recharge.

Testlaget ska närmast färdigställa testet med Audi Q4 e-tron, Jaguar F-Pace PHEV och nyligen uppdaterade Volvo XC60 T8 Recharge. Konstigt nog verkar vi ha fått ut en "2021½" års modell från Volvo för testbilen hade inte det nya, större batteripaketet som plötsligt utannonserades till årsmodell 2022 förra veckan. Ändringarna kommer dock inte sättas i produktion förrän vecka 47, slutet av november, har vi nu fått höra av Volvo.

I oktober har vi för övrigt tackat ja till att köra Kia EV6 i Spanien vilket testredaktör John Eriksson ska åka på. Har du några frågor som inte besvarades i provkörningsartikeln vi la ut på sajten i onsdags? Skicka i sådant fall dem till john.eriksson@automotorsport.se!

Idag är det exklusiv premiär av Förnuft & Känsla-avsnittet där Alrik och Peder kör BMW X3 M och X5 M på Gotland Ring! Är någon av dessa två prestandasuvar något man verkligen vill ta till en trackday? Kommer Alrik till slut att skrämma livet ur Peder med sin våldsamma körteknik? Stora frågor som ska få svar.

Trevlig läsning och (snart) trevlig helg!
/Wiggo Björck, digital redaktör på auto motor & sport och Recharge

Reds. anm: Okej, Stig ringde faktiskt inte upp utan snarare var det Audis pressavdelning som hörde av sig. Sant är i alla fall att den svenske rallylegenden var namninspirationen till brittiska Top Gears anonyme testförare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.