Dieselgate: Volkswagen borde kompensera alla drabbade enligt EU

Men tillverkaren tycker inte att alla de som vilseletts till att köpa en av deras "rena" fuskdieselbilar har rätt till ersättning.
Annons

EU ökar pressen på Volkswagen att ersätta alla bilägare i Europa som köpt en bil med deras dieselfuskmjukvara. I ett uttalande uppmanar nu EU-kommissionen företaget att göra som de redan gjort i USA och ersätta alla ägare inom unionen.

– För sex år sedan uppdagades Dieselgate. Fram tills nu har inte alla konsumenter fått ersättning. Det har kommit domstolsbeslut som avslöjat Volkswagens orättvisa behandling av konsumenterna, men biltillverkaren är ändå ovillig att arbeta med konsumentorganisationer för att hitta passande lösningar, säger EU-kommissionären Didier Reynders i ett uttalande.

Sedan tidigare har Volkswagen endast gått med på att ge ersättning till de som bodde i Tyskland vid köptillfället, men nyligen dömdes företaget att ersätta konsumenter i både Italien och Holland – något man överklagat.

Volkswagen har för sin del svarat kommissionen att de inte tycker att bilköparna inte har rätt till ersättning – eftersom deras bilar nu modifierats för att klara utsläppskraven.

”Företagets ståndpunkt har inte förändrats trots de senaste besluten inom EU- och nationella domstolar, varför kommissionen och EU:s konsumentmyndigheter ökar trycket”, skriver EU-kommissionen i ett uttalande.

Annons
Annons
Rulla till toppen