Robert Dahlgren säkrade STCC-guldet på Mantorp

Robert Dahlgren säkrade STCC TCR Scandinavia-guldet 2021 på Mantorp Park och blev samtidigt den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med totalt 45 segrar.

Robert Dahlgren säkrade STCC-guldet på Mantorp

– Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla! säger Robert Dahlgren.

Han segrade i helgens två första tävlingar och säkrade därmed ett ointagligt försprång inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

STCC-titeln är Robert Dahlgrens tredje och han är nu en av bara fyra förare som tagit fler än två titlar tillsammans med Richard Göransson (5), Thed Björk (4) och Fredrik Ekblom (3).

 

Robert Dahlgren säkrade titeln i STCC 2021.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky åkte upp sig från shätte plats och tog sin första seger för året.

I helgens sista tävling var det Mikaela Åhlin-Kottulinsky som gjorde den största uppvisningen när hon kämpade upp sig från sjätte plats till sin första seger för året. Teamkollegan Robert Dahlgren korsade mållinjen som tvåa, vilket ger CUPRA Dealer Team – PWR Racing årets lagguld.

– Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

 
 

Robert Dahlgren, Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Oliver Söderström.

I andra tävlingen var Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström tvåa bakom Robert Dahlgren och utökade sin ledning ytterligare i kampen om Junior SM-titeln där han nu leder med 33 poäng över Hugo Nerman som tvingades stå över sista tävlingen på grund av ett problem med växellådan.

– Jag var nära Dahlgren i början av tävlingen, men han drog tyvärr en lucka i omstarten bakom safety car. Det var kul att kunna hänga på Dahlgren som blev historisk idag med sin titel och att jag kan hålla ungefär samma tempo. Nu ser jag fram emot finalen där målet är seger och junior-titeln, säger Oliver Söderström.

STCC TCR Scandinavia fortsätter om mindre än en vecka med finalen på Ring Knutstorp i Skåne.

 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.