Provrapport: Vi kör Chevrolet Corvette C8 – "jag hoppade till i förarstolen"

Testchef Mikael Johnsson är i Tyskland och kör Chevrolet Corvette C8 – som nu gör sen entré i Europa med extra avgasrening.

Provrapport: Vi kör Chevrolet Corvette C8 – "jag hoppade till i förarstolen"

Hej Mikael, var är du någonstans?

Jag har ett stopp på en vingård tolv mil utanför Frankfurts flygplats i rak östlig riktning. Vi ska utöver de europeiska Corvette-representanterna snart få höra lite mer om utvecklandet av bilen på Nürburgring från en av de amerikanska prestanda-ansvariga som är med på länk från USA. Med möjlighet att ställa frågor – bra!

Bakom mig ser jag en komplett station för att på nämnda bana köra bilen jag kört hit också i digital form. Får se om jag hinner det, vore kul.

Testchef Mikael Johnsson provsitter nya Chevrolet Corvette Stingray.

Vad är nytt med Corvette?

"Allt" är nytt på den nya C8:an jämfört med föregångaren C7. Det blir lätt så när man gör om en frontmotorbil till mittmotorbil. Men okej, vi har publicerat ett test av en grå bil tidigare. Det var ett exemplar med USA-specifikation som var på gästbesök. Först nu är Europaversionen här. Med partikelfilter.

Partikelfilter, då kan den väl inte låta så vidare värst längre?

Ha! Spekulanterna behöver inte vara oroliga kan jag säga. Vid första ordentliga accelerationen hoppade jag verkligen till i förarstolen – i det "tystaste" läget … En sugmotor har här sina fördelar.

Även designen och bilen i sig verkar väcka en del uppståndelse när man kommer, kan tiläggas.

View this post on Instagram

A post shared by auto motor & sport Sverige (@auto_motor_sport_sverige)

Har oelektrifierade sportbilar som Chevrolet Corvette Stingryay en plats idag?

Det är en bra fråga som allt fler ställer sig. Jag ska försöka svara på den i tidningsartikeln. En sådan här dag tycker och hoppas man ju det. Men …

Mikael Johnssons artikel om Europaversionen av Chevrolet Corvette Stingray läser du i ett kommande nummer av auto, motor & sport samt även här på sajten inom kort.

Även några pressbilar med fast tak fanns tillgängliga, men "MJ" valde att köra cabrioleten. Foto: GM

Sportbilar som Chevrolet Corvette borde få finnas kvar!
481
20
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.