Alrik provkör Volvo C40 Recharge

Alrik har åkt till den vackra staden Gent i Belgien för att provköra den nya elbilen Volvo C40 Recharge som tillverkas där.

Alrik provkör Volvo C40 Recharge

Hej Alrik, var är du någonstans? 

– I Belgien, vi ska till Volvos fabrik i Gent där Volvo C40 Recharge byggs. Det ska bli kul.

Berätta något som förvånar med bilen?

– Där går jag absolut bet. Den är precis som en Volvo XC40 Recharge, men med annan akter. En fin elbil. Tekniskt har det inte hänt någonting. Men det är Volvos första modell som är enbart eldriven, som bara finns med eldrivlina.

Vad är de tre bästa sakerna med bilen?

– Ljudkomforten är riktigt bra, den går tyst, speciellt är däcksljudet lågt. Den är givetvis snabb, under fem sekunder till 100 km/h. Nummer tre måste vara designen, den ser bättre ut i verkligheten än på vissa bilder, både sportig och stabil, på ett ganska ovanligt vis. Snygga baklyktor. Kanske lite smal i förhållande till höjden?

Tackar, och de tre sämsta?

– Jag saknar ställbar fjädring, den är lite struttig och nickig i längsled när man kör över större ojämnheter samtidigt som den känns hård över korta skarpa skarvar.

– Sedan är priset högt, Care by Volvo från 7.790 kronor, det är i häftigaste laget tycker jag. Om man vill köpa går den på från 689.900 kronor.

– Nummer tre på den listan måste vara utrymmena, eller de är nog så som de ska vara, för vill man ha en rymligare bil är XC40 mycket bättre. Det här ska vara en sportig suvcupé för de som inte behöver så mycket utrymmen, och det fixar den perfekt. Kanske är det att bilen inte känns ny, den tillför inga nya spännande lösningar, varken tekniskt eller i interiören. 

Hur är den att köra och vad tycker du om de nya all seasondäcken? Hur står den sig mot konkurrenterna, och hur många kommer Volvo att sälja, blir det fart på Volvos elbilsförsäljning nu? 

– Bra frågor, de sparar jag till provkörningen som kommer i nästa tidningsnummer av Recharge och förstås även på sajten för våra premiumläsare.

 
Snygg bil!
225
165
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.