Börsnotering: Volvo värderas lägre än förväntat

Volvo Cars börsnoteras den 28 oktober för att dra in pengar till utvecklingen av elbilar.
Annons

Volvo Cars kommer att noteras på Stockholmsbörsen den 28 oktober. Priset hamnar på mellan 53 och 68 kronor per aktie, vilket ger en värdering av företaget mellan 163 och 200 miljarder kronor. Tidigare medieuppgifter har indikerat en något högre värdering. De exakta villkoren ska spikas den 27 oktober.

Bolaget får in 25 miljarder kronor via nyemission av aktier – upp till 20,7 procent av Volvo säljs ut. Geely kommer fortsatt att vara majoritetsägare i Volvo Cars efter börsnoteringen.

– Vår huvudägare är en kinesisk privatperson som har varit väldigt stöttande för Volvos utveckling så här långt och jag är övertygad om att det fortsatt kommer att vara så i framtiden, säger Håkan Samuelsson vid måndagens pressträff.

Även syskonmärket Polestar ska börsnoteras, men det sker på Nasdaqbörsen i New York via ett så kallat spac-företag. Värderingen väntas hamna på ungefär samma nivå som Volvo, trots att Polestar inte alls har samma försäljningsvolym. Tron på nya elbilstillverkare är stor och förväntningarna på de traditionella biltillverkarna är låga.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen