Biltillverkarna med de mest märkestrogna kunderna

Vår unika databas Bilguiden avslöjar vilket märke som har de mest lojala ägarna. Volvo kvalar inte ens in bland topp 10!

Biltillverkarna med de mest märkestrogna kunderna

Bilförmedlaren Kvdbil släppte nyligen en undersökning gjord tillsammans med Sifo som visar att Volvo har de mest lojala kunderna. Var sjätte Volvoägare svarade att de med stor sannolikhet kommer att köpa en bill av samma märke nästa gång.

Men våra egna siffror säger något helt annat. Vi har en unik databas i form av Bilguiden där ni ägare har satt betyg på era bilar. I skrivande stund är vi uppe i totalt fler än 61.000 enkätsvar.

Vi frågar bland annat om hur troligt det är att man kommer att vara märkestrogen nästa gång man köper bil. De som svarar uppger en siffra i spannet 0–100.

Hos oss kvalar hemmamärket Volvo inte ens in bland topp 10. Snarare kvalar det in först på plats 12.

I stället är det Tesla som ligger högst upp på listan, närmast följt av Alfa Romeo, Porsche och Jaguar. Gemensamt för dem alla är att det är märken som förknippas med entusiastiska ägare.

Vi valde att titta på enkätsvar från ägare som har bilar av årsmodell 2011–2021. I det spannet har vi fler än 26.000 svar i databasen. Vi redovisar här bara märken med ett underlag med fler än 50 svar.

Topp 12: auto motor & sport Bilguiden

Biltillverkare Märkestrogenhet (snitt, sannolikhet 0–100)
Tesla 89,8
Alfa Romeo 87,0
Porsche 86,1
Jaguar 82,1
Lexus 81,8
Subaru 81,7
BMW 80,6
Mercedes 80,1
Honda 78,8
Land Rover 78,5
Volvo 76,9

Absolut minst trogna, enligt vår databas, är de som kör Nissan. Där är sannolikheten bara 57,1.

Jämför våra siffror med de som kommer från Sifoundersökningen gjord på uppdrag av bilförmedlaren Kvdbil. Här nedan säger siffrorna hur stor andel av ägarna som med mycket stor sannolikhet kommer att köpa en bil av samma märke igen:

Topp 10: Kantar sifo

Biltillverkare Märkestrogenhet (procent)
Volvo 61
Audi 59
Toyota 54
BMW 48
Volkswagen 46
Mercedes 45
Hyundai 39
Opel 31
Skoda 29
Kia 28

Källa: Kantar sifo, via Kvdbil

Bilguiden: Sätt betyg – få gratis Premium!

Hjälp oss genom att sätta betyg på din i vår enkätundersökning här: https://www.mestmotor.se/automotorsport/sidor/satt-betyg-pa-din-bil/

Som tack för besväret får du en månads Premiummedlemskap gratis. Med det får du tillgång till alla våra tester, Bilguiden och flera goa rabatter. Medlemskapet löper sedan på automatiskt för 49 kr/månad – om du inte säger upp medlemskapet innan dess, vilket du kan göra online utan kostnad.

Bilguiden är en värdefull resurs för dig som ska köpa bil. Du kan använda den för att ta reda på hur en viss bilmodell står sig, eller få hjälp att välja bil genom att filtrera på egenskaper som är viktiga för dig.

Jag är trogen mitt bilmärke!
233
99
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.