Volvo Cars aktie inleder uppåt på börsen

Idag började handeln med aktier i Volvo Cars i samband med bolagets notering på Nasdaq Stockholm. Kursen är upp mer än tio procent efter den första timmen.

Volvo Cars aktie inleder uppåt på börsen
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson ringde Nasdaq-klockan klockan 9 imorse.

Priset i teckningserbjudandet landade till slut på 53 kronor per aktie, vilket ger Volvo Cars ett marknadsvärde på 158 miljarder kronor. Nyemissionen innebär att bolaget får in en bruttolikvid på 20 miljarder kronor som ska användas till att finansiera Volvos omställning till och utveckling av nya elektriska bilmodeller.

Noteringen innebär att Volvo Cars får mer än 200.000 nya aktieägare. Aktieanalytikern Peter Malmqvist säger till SVT att det är ett enormt intresse för aktien bland privatsparare, men att de institutionella placerarna tyvärr inte är lika intresserade.

Aktiekursen för Volvo Cars (VOLCAR B) ökade med mer än tio procent under den första timmens inledande handel på Stockholmsbörsen. Klockan 10.00 på fredagen hade kursen gått upp till omkring 59 kronor per aktie, vilket alltså är sex kronor högre än teckningspriset.

Handeln med aktien var intensiv. Efter en timme hade mer än 24 miljoner aktier bytt ägare till ett värde av mer än 1,4 miljarder kronor, enligt data från nätmäklaren Avanza.

Jag har köpt Volvos aktie!
46
32
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.