Polestar 2 får 476 hk med OTA-uppdatering

Snart blir det möjligt att få 68 extra hästar i sin Polestar 2 med en uppdatering över nätet.

Polestar 2 får 476 hk med OTA-uppdatering
Experimental Polestar 2 som visades på Goodwood Festival of Speed tidigare i år har 476 hästkrafter. Nu blir bilens optimerade mjukvara tillgänglig även till vanliga Polestar 2.

Det är 408 hästars Polestar 2 Long range Dual motor, det vill säga toppvarianten, som går att uppdatera till 476 hk. De två elmotorerna får vardera 34 extra hästkrafter. Uppdateringen kostar 10.000 kronor.

Joakim Rydholm, chefsingenjör på Polestar, har tidigare berättat hur de fått fram de extra hästarna:

– Tack vare smartare styrstrategier kan vi kortvarigt frigöra högre ström från batteriet än i standardbilen. Den högre tillgängliga strömmen medger en ökning av toppeffekten med 50 kW under korta stunder. Detta är mycket gynnsamt för exempelvis omkörningsprestanda.

 

Förutom den nya mjukvaran ingår några nya dekaler för den som vill skylta med effektökningen.

Formellt krävs att bilen registreringsbesiktigas efter uppdateringen, vilket kostar omkring 1.500 kronor. Efter köpet av uppdateringen får man "två nya dörrdekaler, en Polestar Engineered-dekal för grillen och ett intyg om effektförändring som underlag till registreringsbesiktningen" på posten.

Vi har tidigare i år provkört en vässad prototyp kallad Experimental Polestar 2 med den nya motormappningen. Så här skriver testredaktör John Eriksson om den extra kraften:

"Konceptvagnen skjuter på bättre ut ur kurvorna, speciellt från låg fart. Man noterar de 68 extra hästkrafterna."

Polestar tillägger att uppdateringen endast går att köpa om du köpt din 2 kontant eller med lånefinansiering – leasing- eller vagnparkskunder får inte optimera sina bilar. Anledningen är att "endast ägaren har rätt att ändra ett fordon" och därför kan Polestar "inte sälja mjukvarauppgraderingar till en privatperson som inte äger fordonet i fråga".

Polestar tillägger dock att de jobbar på att hitta en lösning på detta problem. Samtidigt går det inte heller just nu att bocka i motoroptimeringen vid köp – det måste köpas till efteråt i Polestars extras-butik.

Helt klart värt pengarna med 68 extra hästar!
281
60
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.