Så ska Volvo döpa sina kommande elbilar

De elektriska efterträdarna till Volvo XC90 och XC60 får helt nya namn kopplade till nordisk mytologi. Nu har det troliga namnet på den största suven läckt ut.

Så ska Volvo döpa sina kommande elbilar

Nästa år släpps efterträdaren till XC90. Liksom sin föregångare blir den stora suven början på en ny generation. Innan 2025 ska Volvo lansera tre helt nya elbilar. Först ut är den stora suven som motsvarar XC90. Det kommer också en mindre version som motsvarar XC60 och en liten suv som är mindre än XC40 Recharge.

Med namnet på den nya bilen kommer Volvo både markera och symbolisera att det rör sig om en ny generation. Volvo tar dessutom namntanken ett steg längre.

Volvo har redan berättat att de nya elbilarna ska få personnamn och att den första bokstaven är en vokal.

Dagens PS uppger att Volvo ansökt om varumärkesskydd för namnet "Embla" – den första kvinnan enligt den nordiska mytologin. Ett passande namn för den första bilen som inte baseras på en modell anpassad för förbränningsmotor – en urmoder. Dessutom blir namnbytet en tydlig markering att ett teknikskifte skett.

Tors hammare blir troligen mer avancerad i Volvo Embla, likt Concept Recharge.

Volvo kallar sin strålkastardesign för Tors hammare och det är inte långsökt att tänka Volvo spunnit vidare på namn inom den nordiska mytologin. Det ger också en tydlig skandinavisk association – en koppling som är viktig i marknadsföringen.

Nyligen visade Volvo upp mer av konceptbilen för sin nya el-suv, Concept Recharge. Stram skandinavisk design står i fokus tillsammans med hållbara materialval – i allt från gummit i däcken till klädseln i sätena.

Nu när allt tyder på att Volvos kommande elbilar ska ha fornnordiska namn, då frågar vi oss: Vad kommer efter Embla?: Kanske Ask, Tor, Oden och  Freja? Vi får hoppas att vi slipper Ragnarök.

 

Räkna inte med separata stolar bak som standard i Volvo Embla, men tydlig skandinavisk design med en läcker blandning av trä, tyg och metall kan vi räkna med.

Volvo Embla är ett bra namn!
995
218
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.