Första bilden på Polestar 5

I en ny kortdokumentär visar tillverkaren en första glimt av den nya "hajnosade", elektriska sedanen som baseras på konceptbilen Precept. Lanseringen är sedan tidigare spikad till 2024.

Första bilden på Polestar 5
Polestar 5 ska vara en ”fyrdörrars prestanda-GT”, enligt tillverkaren.

Det haglar nyheter från det Polestar som planerar en börsnotering i USA. Nu släpper de den första officiella bilden på sin kommande elektriska sedan Polestar 5. Förra året presenterades konceptbilen Precept och likheterna är många.

– Det gör mig väldigt stolt att se hur mycket av konceptbilens design som går igen i Polestar 5 – en stor prestation av både våra designers och ingenjörer, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett uttalande.

Konceptbilen Polestar Precept som visades i februari 2020.

Några nya detaljer om bilen delas dock inte, men i det nya avsnittet av kortdokumentärsserien "Polestar Precept: From Concept to Car" pratar designchefen Nahum Escobedo en hel del om arbetet med att översätta konceptbilens exteriördesign till en färdig produktionsbil.

Bland annat avslöjar han att bilens nos är inspirerad av en haj.

Produktionsstarten är sedan tidigare spikad till 2024 i Kina. Polestar 5 bygger på en ny, dedikerad elbilsplattform. Enligt Auto Express rör det sig om den tidigare blandplattfomren SPA2 som Volvo XC90:s ersättare också ska byggas på.

Innan dess ska dock det direkta XC90/Embla-syskonet Polestar 3 ha premiär nästa år. 2023 ska sedan den något mindre crossovercoupén Polestar 4 visas.

404
23
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.