Besiktningen klarade inte besiktningen – Dekra får körförbud

Den tyska besiktningskedjan Dekra har tvingats stänga alla sina stationer i landet efter att ha förlorat sin ackreditering. Företaget meddelar att de kommer överklaga beslutet.
Annons

Tillsynsmyndigheten Swedac har beslutat att dra in Dekra Automotive AB:s ackreditering med omedelbar verkan. Företaget kan därmed inte bedriva någon besiktningsverksamhet på någon av sina drygt 500 stationer i landet.

– Vi ser att företaget brister i sitt arbete på flera punkter och därmed inte lever upp till de krav som ställs, säger Michael Johansson, enhetschef för fordon och kontroll på Swedac, i ett uttalande.

Dekra kommer att överklaga Swedacs ”felaktiga” beslut i förvaltningsrätten i Jönköping, meddelar företaget i ett eget uttalande på sin sajt, som i skrivande stund tycks överbelastad.

”Bolaget har åtgärdat samtliga anmärkningar och vidtagit kraftfulla åtgärder för att förhindra att liknande situationer uppkommer igen. Enligt vår bedömning har inga av anmärkningarna medfört någon risk för fordons- och trafiksäkerheten”, skriver Dekra.

De som har en bokad tid för besiktning hos Dekra erbjuds att boka en ny tid eller få pengarna tillbaka. Företagets kundtjänst ska ringa upp de som har bokade tider.

Annons
Annons
Rulla till toppen