Opel Astra Sports Tourer gör kombi-comeback– 225 hk i laddhybriden

Kombibilar blir allt ovanligare trots att de ofta är rymligare och snålare än suvar. Opel har tagit sitt förnuft till fånga och lanserat en ny generation Opel Astra Sports Tourer. Den nya kombin finns som laddhybrid.

Opel Astra Sports Tourer gör kombi-comeback– 225 hk i laddhybriden

Opel ingår i Stellantis-koncernen och därför delar nya Opel Astra Sports Tourer en hel del teknik med nya Peugeot 308 SW som vi nyligen provkörde i Frankrike.

Opel Astra Sports Tourer har i stort sett samma motorer som Peugeot 308 SW. Det finns trecylindriga bensinmotorer med 110 respektive 130 hästkrafter. En diesel på 1,5 liter och 130 hk är tänkt för den som nöter många mil varje dag.

Sexväxlad manuell låda är standard för bensin- och dieselmotorerna. Åttastegad automatlåda finns som tillval och är standard i laddhybriderna.

Tjänstebilsförarna väntas välja någon av de två laddhybriderna. De har en 1,6-liters bensinfyra som kombineras med en elmotor. Systemeffekten är 180 eller 225 hästkrafter. Räckvidden på el är inte officiell ännu men lär ligga på runt sex mil likt syskonet Peugeot 308.

En liten nackdel med laddhybriderna är att det totala lastutrymmet sjunker med 60 liter. 

Opel Astra Sports Tourer är 4,6 meter lång, vilket faktiskt är tio centimeter mindre än föregångaren, trots att den nya versionen lastar 68 liter mer. Totalt 1.600 liter i bensin- och dieselversionerna. Baksätet kan fällas 40/20/40 som standard.

Om vi jämför med halvkombiversionen har kombin 5,7 centimeter längre axelavstånd och totallängden har vuxit med 27 centimeter.

 

Opel Astra blir elbil 2023

Opel Astra Sports Tourer är helt enkelt tänkt som en praktisk och rymlig familjebil som inte är besvärande stor eller dyr – precis som Skoda Octavia och Peugeot 308 SW.

I likhet med Peugeot 308 kommer Opel Astra som elbil 2023. Namnet blir högst sannolikt Opel e-Astra eller Astra-e. Det är oklart om elversionen kommer som kombi.

Snygg och praktisk!
97
6
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.