Umeå får fortsätta arrangera Rally-VM

Svenska Rallyt blir kvar i Västerbotten två år framöver. Årets upplaga vanns av Kalle Rovanperä.
Annons

VM-cirkusen fortsätter ta vägen om vintriga Umeå de kommande två åren. Det står nu klart efter att ett avtal tecknats mellan WRC Promotor och Rally Sweden.

– Vi har kämpat som bara den för att få genomföra VM-rallyt och det har varit väldigt kul att få leverera ett fantastiskt race med fina tävlingar och en riktig folkfest. Nu har vi ett avtal på plats för ytterligare två år, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå.

Svenska Rally flyttades från Karlstad och Värmland till Umeå och Västerbotten efter många års problem med snöbrist. I Umeå finns det vita guldet i överflöd och WRC är nöjda med både vintervägarna och arrangemanget.

– Vi har levererat högt över allas förväntan. Vi har haft fantastiska vägar, bra väder, bra tv-bilder och många har berättat att våra funktionärer har gjort ett fantastiskt jobb där ute, säger han och fortsätter:

– FIA är nöjda, promotorn är nöjda, teamen är nöjda, alla tycker det har varit ett helt rätt beslut att flytta till Umeå, som stad passar Umeå jättebra för ett VM, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå.

Simon Larkin på WRC Promoter håller med:

– Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en rungande framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande de har gett till mästerskapet den här veckan.

 
Umeå får fortsätta arrangera Rally-VM
Kalle Rovanperä och co-drivern Jonne Halttunen övest på pallen i årets upplaga av Svenska Rallyt.

Årets upplaga av Svenska Rallyt vanns av 21-årige Kalle Rovanperä som kör för Toyota. Detta är den 22:e finländska segern i Svenska Rallyts historia.

Svenske Oliver Solberg hamnade på en hedrande sjätteplats.

Annons
Annons
Rulla till toppen