Efter sågningen – ny Renault får fem stjärnor i krocktest

Fyra av fem nya modeller får full pott av Euro NCAP – men BMW får bakläxa på säkerhetssystemen.
Annons
Annons

Testorganisationen Euro NCAP har i mars presenterat säkerhetsbetyg för fem nya bilmodeller. Volkswagen-modellerna Taigo och Polo får båda toppbetyget fem stjärnor, tillsammans med Lexus NX och Renaults nya elbil Megane E-Tech Electric.

Med det får Renault revansch efter fiaskot i december 2021, då lågpris-elbilarna Dacia Spring och Renault Zoe tilldelades en respektive noll stjärnor i testerna.

Euro NCAP såg då bland annat allvarligt på att Renault Zoe inte är standardutrustad med automatisk nödbroms, samt att modellen nu utrustas med en sämre modell av sidokrockkudde än tidigare.

BMW:s nya 2-serie Coupé snuvades på fempoängaren av Euro NCAP. De menar att modellen har bra skydd för passagerarna men de aktiva säkerhetssystemen visade på brister i mer krävande situationer, exempelvis då en cyklist passerar framför bilen. Därför får bilen betyget fyra stjärnor.

Euro NCAP meddelar också att VW ID.5, som är nästan identisk med ID.4, får fem stjärnor. Det får också skåpbilen Ford Tourneo Connect, som bygger på samma plattform som nya Volkswagen Caddy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen