Polestar får jätteorder – ska leverera 65 000 elbilar

Ordern är mer än dubbelt så stor som Polestars totala försäljning under 2021.
Annons

Hyrbilsjätten Hertz har lagt en stororder hos Volvoägda Polestar. Över en femårsperiod ska 65 000 bilar levereras – en affär som potentiellt är värd uppemot 30 miljarder kronor, enligt Automotive News.

Ordern är mer än dubbelt så stor som Polestars totala försäljning under 2021, som var 29 000 bilar. Märket siktar dock på att tiodubbla den siffran till år 2025.

Polestars vd Thomas Ingenlath säger i en kommentar att Hertz-ordern inte ändrar märkets försäljningsprognoser, men att den ”adderar styrka och förtroende för de siffrorna”.

Enligt uppgifter Automotive News ska Hertz inte ha fått några stora rabatter på bilarna. Efter att de tjänstgjort som hyrbilar ska bilarna sedan säljas som begagnade till allmänheten via Polestars egna kanaler.

Det här är andra gången på några månader som Hertz lägger uppseendeväckande stora beställningar på elbilar. I oktober förra året beställde företaget 100 000 bilar av Tesla. Hertz planerar att elektrifiera en stor del av sin flotta, som på sikt ska inkludera en halv miljon elbilar och ellastbilar.

 
 
 
 
 
Annons
Annons
Rulla till toppen