Polisräd mot Hyundai och Kia

Hyundai och Kias börskurs dyker efter misstankar om att de har använt olaglig mjukvara i över 210.000 dieselbilar som levererats till kunder.

Polisräd mot Hyundai och Kia
Över 210.000 dieselbilar som sålts fram till 2020 påstås vara drabbade.

Det här är inte första (och antagligen inte sista) gången en biltillverkare har blivit anklagad för att ha fuskat med utsläppen i sina dieselbilar. Ända sedan Volkswagen blev påkomna i september 2015 har vi samlat alla dessa avslöjanden under Dieselgate-skandalen

Nu är Hyundai och Kia i blåsväder efter att åklagarmyndigheten i Frankfurt anklagat dem för att ha använt mjukvaran som sänker utsläppen vid tester. Över 210.000 dieselbilar som sålts fram till 2020 påstås vara drabbade.

Den illegala mjukvaran som påstås ha använts ska ha minskat avgasreningen "massivt" eller till och med stängt av den helt när bilarna körts på vägar, det menar åklagaren i Frankfurt.

Åtta lokaler i Tyskland och Luxemburg ska ha blivit genomsökta. En talesperson för Hyundai Motor Group som representerar Hyundai och Kia har bekräftat räderna och uppger att biltillverkarna samarbetar med myndigheterna i deras utredning.  

Mjukvaran påstås ha tillhandahållits av BorgWarner Group som också är under utredning av de tyska myndigheterna.

Jag litar på Kia och Hyundai!
74
220
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.