Bernie Ecclestone om Putin – ”Jag skulle ta en kula för honom”

Den tidigare F1-chefen håller den ryske presidenten om ryggen i intervju – och hånar Ukrainas president.

Bernie Ecclestone om Putin – ”Jag skulle ta en kula för honom”
Arkivfoto: Den tidigare F1-chefen Bernie Ecclestone i samtal med president Vladimir Putin under Rysslands GP i Sotji 2018.

Den 91-årige tidigare F1-pampen Bernie Ecclestone har återigen hamnat i rejält blåsväder. Under en intervju i programmet Good Morning Britain fick Ecclestone frågor om sin vän, Rysslands president Vladimir Putin, agerande i Ukraina. 

På frågan om han fortfarande ser Putin som sin vän svarar magnaten följande:

– Jag skulle fortfarande ta en kula för honom. Han är en förstklassig person, säger Bernie Ecclestone via videolänk från spanska Ibiza.

Enligt den tidigare F1-chefen menade Putin att starta ett krig och att det "enkelt" hade kunna stoppas om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bara hade velat samtala med Putin. Detta eftersom den ryske presidenten är en "vettig person" som hade lyssnat på Zelenskyj, enligt Bernie Ecclestone.

Hånar Ukrainas president

Ecclestone passar också på att håna Volodymyr Zelenskyj:

– Den andra personen i Ukraina har som jag förstått det tidigare varit komiker. Han verkar vilja fortsätta med det yrket, säger Bernie Ecclestone till Good Morning Britain.

Bernie Ecclestones hån av Zelenskyj och försvarandet av Putins invasion av Ukraina har naturligtvis inte gått förbi obemärkt. Bland annat den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton har uttryckt häpnad över Ecclestones uttalande.

– Vi behöver inte mer av detta. Att höra från någon som tror på kriget, tror på att människor dödas och att stödja den personen, det är helt bortom mig. Jag kan inte tro på att jag hörde detta. 

Formel 1 har tagit avstånd från Ecclestones uttalanden:

"Kommentarerna från Bernie Ecclestone är hans personliga åsikter och står i mycket skarp kontrast till vår sports ståndpunkt för moderna värderingar", skriver organisationen i ett uttalande.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.