Mercedes-Benz återkallar igen – risk för brand

När det gäller tillförlitlighet ligger inte Mercedes speciellt högt på listan längre. Nu är det nämligen dags att återkalla vissa bilmodeller – igen.

Mercedes-Benz återkallar igen – risk för brand
Mercedes-Benz återkallar ett flertal modeller, bland annat laddhybriden GLE 350 de 4MATIC.

Har du en Mercedes-Benz GLE laddhybrid byggd mellan 2019 och 2022 så ska du minsann se upp, för det kan bli "väldigt" varmt i bilen. Däremot är det inte den gassande sommarsolen som ligger bakom det hela.

Flera Mercedes modeller drabbas återigen av tillförlitlighetsproblem enligt EU:s Safety Gate, där varningar om farliga konsumentprodukter samlas.

Det är en kopplingen som ansluter Mercedes GLE-laddhybridernas 12-voltsbatteri till generatorn som kan vara för dåligt åtdragen, enligt återkallelsen. Eftersom det leder till ett ökat motstånd kan en brand i värsta fall uppstå – om felet inte åtgärdas av en verkstad.

Förutom Mercedes GLE laddhybrid berörs även modeller av CLS-klass och E-klass av en separat men snarlik återkallelse, mer konkret mildhybriderna CLS 300d 4Matic samt E 300d 4Matic byggda mellan september och november 2021.

På dessa är det kopplingen mellan 48-voltsystemet och AC-kylkompressorn som kan sitta löst eller i värsta fall lossna. Likt felet på GLE-bilarna kan detta leda till brand.

Detta är långt ifrån första gången som Mercedes strular. Faktum är att Mercedes tidigare rykte för tillförlitlighet fått sig en törn på senare år. Den tyska biltillverkaren stod enligt en rapport för flest återkallelser under 2021.

Jag känner mig säker i en Mercedes!
150
66
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.