Polisen beslagtog Ferrari – nu kommer den jaga brottslingar

Ferrari 458 Italia förstärker den tjeckiska polisflottan. Den italienska superbilen kommer att jaga de "mest aggressiva" brottslingarna på landets vägar.
Annons

Den tjeckiska poliskåren har fått ett riktigt snabbt tillskott till sin flotta. Den beslagtagna Ferrari 458 Italia som användes av brottslingar kommer nu väl till hands. Den italienska superbilen med 570 hästkrafter och en 4,5 liters V8 motor kommer nu i stället jobba för rättvisan och jaga de som bryter mot lagen.

Polisen har utnyttjat lagen som tillåter de att konfiskera kriminellas tillgångar. Trots att den ikoniska Ferrarin från 2011 går för runt 1 800 000 svenska kronor kostade den polisen runt 130 000 svenska kronor (pris för en Škoda halvkombi). Inget dåligt kap eller hur?

Jiří Zlý, som är chef för polisens trafikavdelning, meddelade att bilen skulle användas över hela landet mot några av de ”mest aggressiva” brottslingarna på de tjeckiska vägar. Superbilen ska även hjälpa till att ta itu med alla de illegala race som annordnas i Tjeckien. Bara under 2019 har ett trettiotal sådana annordnats i landet. 

Naturligtvis är det inte vem som helst som får jaga de kriminella i en supersnabb Ferrari. Bilen kommer endast användas av en särskild övervakningsavdelning och kommer att köras av specialutbildade poliser.

Tjeckisk polis sa att Ferrari inte var den mest värdefulla bilen de hade beslagtagit hittills. Sammanlagt har 900 bilar konfiskerats, det bara under förra året. Majoriteten av bilar säljer man vidare och intäkterna används för att täcka skador orsakade av kriminella. Men några bilar väljs ut för att stärka polisens bilflotta.

– Vi behåller några fordon för officiella uppgifter. Men de här är inte så lyxiga bilar som Ferrari, sa polisen.

Tjeckien är långt ifrån först med att använda superbilar i sitt yrke. I Italien har man sedan flera år tillbaka använt sig av superbilar, exempelvis av Lamborghini. Även polisen i Förenade Arabemiraten, mer konkret i Dubai, använder sig också av superbilar. 

Annons
Annons
Rulla till toppen