McLaren börjar sälja superdyra sneakers

Så galet mycket måste du betala för ett par McLaren Hyspeed sneakers.

McLaren börjar sälja superdyra sneakers

"Merch" blir allt viktigare intäktskällor för biltillverkarna. McLaren satsar nu på sneakers för modemedvetna.

Det är inte fråga om några racingskor utan om vanliga gympadojor som ska passa in i dagens alltmer märkesfokuserade gatumode.

– Vi satsar på att hitta lämpliga företag som vi kan licensiera ut vårt varumärke till, oavsett om det gäller solglasögon, sneakers eller gatumode. Det handlar om att hänga med i den kultur som råder i dag, säger McLarens marknadschef Gareth Dunsmore till Bloomberg.

 

APL McLaren Hyspeed har mellansula i kolfiber som inspirerats av sätena i McLaren Senna.

Dojorna kallas APL McLaren Hyspeed och är utvecklats under två års tid tillsammans med den amerikanska skotillverkaren Athletic Propulsion Labs, APL. Bland annat innehåller skorna en mellansula av kolfiber.

– Under de senaste två åren har APL- och McLaren-teamen samarbetat i otaliga designskisser, många olika konstruktionstekniker, omfattande produkttester och omgångar med prover för att skapa mest unika prestandasko som marknaden någonsin har sett, säger APL:s grundare Adam Goldston och Ryan Goldston.

Det finns i dagsläget bara en modell som säljs i fem olika färger. Priset är 6 236 svenska kronor. 

– Vi har mycket mer planerat tillsammans med McLaren. Det här är en dröm som blivit sann, säger Ryan Goldston till Bloomberg.

Här kan du kolla närmare på skorna APL McLaren Hyspeed.

 
 
Dojorna är helt klart värda sitt pris!
36
181
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.