Massiv återkallelse hos Ferrari – berör 20 000 bilar

Nu återkallas 20 000 Ferrari modeller som tillverkats sedan 2005.

Massiv återkallelse hos Ferrari – berör 20 000 bilar

Ferrari får återkalla nästintill alla bilar de tillverkat sedan 2005, rapporterar sajten CarBuzz. Sammanlagt gäller återkallelsen 20 000 bilar. Det är mycket stort antal för en lågvolymstillverkare som Ferrari, vars produktion låg på strax under hälften så mycket under det för dem ekonomiskt lycksamma året 2020.

Äger du en Ferrari av någon av de berörda årgångarna kan du därmed med all sannolikhet förvänta dig ett återkallelsebrev med posten och det senast den 24 september 2022. Modellerna som påverkas av återkallesen påverkar allt från Ferrari 430 och California till LaFerrari och dagens 812.

Anledningen till den massiva återkallelsen har med bromsvätskebehållaren att göra. Bilarna kan tappa bromsförmåga på grund av locket till behållaren inte ventileras som den ska. Då bildas ett vakuum inuti, något som föraren märker på att bromspedaler blir lika svampig som när systemet inte luftats efter ett bromsvätskebyte.

Det är något man definitivt inte vill vara med om under färd när man kör en supersnabb Ferrari. 

Trots att det låter tämligen dramatiskt så är åtgärden en relativ banal sådan för alla Ferrariåterförsäljares servicetekniker. Det enda man behöver göra är att byta locket på vätskebehållaren samt nolla den felkod om låg bromsvätska som felet triggar i bilens styrdon.

Tidigare i år fick Ferrari även återkalla samtliga bilar man sålt i Kina för samma fel, totalt 2 222 bilar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.