Byter Volvo namnstrategi? Nya modellbeteckningar registrerade

Volvos plan att ge alla kommande bilar personnamn kan ha skrotats. En hel serie nya modellbeteckningar har registrerats.
Annons

Förra året berättade Volvos dåvarande vd att de planerade att införa ett nytt system för namngivning av sina kommande elbilar. De skulle få personnamn.

Intensiva rykten talade om att den helt elektriska efterföljaren till XC90 skulle få namnet Embla. Ett namn från den nordiska mytologin som passar bra med strålkastarna ”Tors hammare”.

Nu rapporterar den svenska sajten Carup att Volvo under sommaren skyddat 14 modellnamn. Alla börjar med bokstaven ”E” som troligen indikerar att det är en elbil. Därefter kommer de bekanta bokstäverna S, V eller XC för sedan, kombi och suv.

Volvo adderar även enbart ett X som troligen står för ”Cross Country”-versionen. Alltså en bil som är friluftskittad, men inte lika högbyggd som en suv. 

Slutligen kommer två siffror som precis som i dag indikerar bilens storlek.

De 14 modellnamnen är: EX30, EX40, EX60, EX90, ES40, ES60, ES90, EV40, EV60, EV90, EC40, EXC40, EXC60 och EXC90.

Mot slutet av året kommer Volvo att lansera en helt elektrisk motsvarighet till XC90 och då får vi svaret på hur Volvo tänker göra med sina modellbeteckningar i framtiden.

Här är Volvos kommande elbilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen