Toyota kommer inte att övergå helt till elbilar

Toyota kommer fortsätta satsa på andra alternativ utöver eldrift. "Saknaden av en tillräcklig infrastruktur håller tillbaka omställningen till eldrift", sa vd Akio Toyoda.

Toyota kommer inte att övergå helt till elbilar
Toyota bZ4X är tillverkarens första elbil som bygger på elbilsplattformen eTNGA.

Toyota tror inte på en framtid där tillverkaren enbart kommer fokusera på att sälja elbilar. Trots att många konkurrenter på sikt har som mål att övergå till enbart elbilar.

Toyotachefen Akio Toyoda håller sig fast vid att ett fortsatt brett sortiment bestående av bland annat elbilar, vätgasbilar, förbränningsbilar samt hybrider är det rätta valet, rapporterar Bloomberg.

Det var på ett event i Las Vegas som Toyoda talade till återförsäljare om framtiden för tillverkaren och strategin de kommer använda sig av. Toyoda menar att elbilar kommer ta längre tid att anamma än vad media vill få det att framstå som.

– Saknaden av tillräcklig infrastruktur håller tillbaka omställningen till eldrift och det är en av anledningarna till att vi inte enbart kommer satsa på eldrift, sa Akio Toyoda.

Vidare tillade Toyotachefen att tillverkarens strategi kommer fortsätta att vara att erbjuda ett så brett sortiment av drivlinor som möjligt.

Toyota har fått en del kritik från såväl miljöaktivister som aktieägare där uppfattningen är att Toyota har varit sena på bollen när det kommer till omställningen till eldriftGreenpeace har satt Toyota längst ner på sin lista över globala biltillverkare vars åtgärder har minskat koldioxidutsläppen.

Men det är inte en uppfattning som Toyoda delar, han menar att tillverkaren har investerat i hybrider i mer än två årtionden vilket enligt honom sätter tillverkaren högst upp på listan när det kommer till minskandet av koldioxidutsläpp från fordon.

Förra året lovade Toyota att spendera 28 miljarder dollar, ungefär 311 miljarder kronor, för att rulla ut 30 nya elbilar fram till 2030. Något som kan jämföras med Fords 50 miljarder dollar, ungefär 555 miljarder kronor, som ska användas för att ta fram elbilar fram till 2026.

Toyota har rätt strategi!
571
177
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.