Mercedes A- och B-klass uppdateras

Mercedes gör en facelift av A- och B-klass. Alla bensinversioner är elektrifierade i någon form.

Mercedes A- och B-klass uppdateras
Mercedes A-klass (på bild) och B-klass är nu "helt elektrifierade", enligt tillverkaren. Någon helt eldriven variant är det dock ännu inte tal om.

De ansiktslyfta versionerna märks på nya grillar och nya färger. Alla modeller kan fås med 19-tumsfälg. 

På insidan har infotainmentsystemet MBUX fått en rejäl uppdatering. Det har bland annat tillkommit en röstassistent som kan ge hjälp med olika saker – som till exempel att hitta första-hjälpen satsen eller att parkoppla telefonen.

Alla bensinmotorer är elektrifierade, antingen som mildhybrider med en kraftfull startmotor som rullar i gång bilen, eller som laddhybrid.

A-klass säljs som sedan och halvkombi (på bild). B-klass bara som halvkombi.

Infortainmentsystemet ska ha fått en rejäl uppdatering, enligt Mercedes.

Laddhybriderna A 250 e och B 250 e har numera en elmotor på 109 hk och en bensinmotor på 163 hk vilket ger en systemeffekt på 218 hk och ett totalt vridmoment på 450 Nm. Det 15,6 kWh stora batteriet kan laddas med upp till 11 kW AC och upp till 24 kW med DC. Räckvidden på ren el är 67 – 77 km.

Laddhybriderna laddar relativt snabbt, och har en el-räckvidd 67-77 km. På bild B 250 e.

A-Klass kommer liksom tidigare även i Mercedes-AMG utföranden. Både sedan och halvkombi släpps som Mercedes-AMG A 35 4MATIC med 306 hästkrafter. Halvkombin finns dessutom som Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ med hela 421 hästar som gör 0-100 på bara 3,9 sekunder och har en toppfart på 270 km/tim.

 

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ är en riktig "hot hatchback" och gör 0-100 km/h på 3,9 sekunder.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.