Svensk lansering av Hyundais lyxmärke dröjer

Genesis har redan ett digert modellutbud i de Europeiska länder där märket är representerat – men Sverige får vänta.
Annons

Många är intresserade av Hyundais lyxbilsmärke Genesis, som nu finns i Europa. Men när kommer Genesis till Sverige? Vi ställde frågan till Genesis PR-chef i Tyskland, Jon Walsh.

– Just nu har vi inga planer på att expandera till Sverige. För tillfället arbetar vi med de tre marknaderna som vi har startat med i Europa: England, Tyskland och Schweiz. Vi håller på att bygga upp verksamheten i dessa länder. Exempelvis öppnar vi tre nya showrooms i Tyskland i slutet av året.

Tyska kunder kan idag provköra åtta olika modeller, däribland den nya elbilen GV60 som bygger på samma plattform som bekanta Hyundai Ioniq 5Ioniq 6 och Kia EV6. Utöver det finns också sedanerna G70 och G80, kombin G70 Shooting Brake och suvarna GV70 och GV80. De flesta drivs av bensin eller diesel, förutom GV60 och några ”Electrified”-modeller.

Men om lite över två år ska märket gå över till att bara sälja elbilar.

– Vi sade för åtta månader sedan att vi endast kommer att sälja elbilar från år 2025. Då vill vi ha arbetat fram en bra position i Europa. Så vi kommer att expandera efter hand – när tiden är rätt. Men just nu har vi ingen plan för Sverige, förklarar Walsh.

Annons
Annons
Rulla till toppen