Äggbondens Ferraridröm knäckt – nu stämmer han tillverkaren

En nederländsk ägghandlare hade skrivit på ett kontrakt och betalat handpenningen för en ny Ferrari Purosangue. Men så valde Ferrari att dra sig ur för att prioritera kunder med högre status. Nu stämmer ägghandlaren Ferrari och den nederländska återförsäljaren.
Annons

Ferrari Purosangue är den italienska tillverkarens första familjebil och är tänkt att vara en vardagsbil för den sanna märkesentusiasten.

Den högbyggda kombin kommer med en 6,5-liters V12-motor på 725 hästkrafter och ett vridmoment på 716 Newtonmeter. Lägg till att den ända upp i fyrans växel driver alla hjul så kan man ju tro att den hade passat perfekt för en välbeställd bonde att ta sig runt med på en nederländsk äggfarm. Men så blir inte fallet.

Den 47-åriga ägghandlaren Marcel Wulms beställde en Ferrari Purosangue för två år sen, innan den ens hade visats upp, rapporterar lokaltidningen Brabants Dagblad.

Äggbonden var inställd på att köpa och äga vad som då endast beskrevs som en suv från Ferrari. Efter att ha skrivit på köpekontraktet och lagt en handpenning på 20 000 euro, ungefär 210 000 kronor, var det bara att vänta.

Men så kom samtalet i september att Wulms inte längre var välkommen att köpa en Purosangue. Återförsäljaren sa att Ferrari nu endast kommer tillåta VIP-kunder att köpa bilen.

Nu har Wulms stämt både Ferrari och återförsäljaren i Nederländerna. Hans advokat kräver ett vite på 5 000 euro, drygt 50 000 kronor, för varje dag som bilen inte levereras från det att den ska vara tillgänglig. Återförsäljarens advokat hävdar däremot att Ferrari har rätt att dra sig ur kontraktet.

Nu ska en domstol avgöra saken. Domen väntas komma om två veckor.

Annons
Annons
Rulla till toppen