Nästa Mercedes E-klass blir INTE elektrisk

Förbränningsmotorer för hela slanten i nästa E-klass. Ny stor motor görs med Geely.
Annons

Nästa år är det dags för en ny generation Mercedes-Benz E-klass. Den kommer inte bli helelektrisk i någon form, utan alla versioner kommer att ha förbränningsmotor, det rapporterar tyska Automobilwoche. Plattformen är helt gjord för avgasbilar och blir den sista i sitt slag.

Mercedes EQE, som nyligen kom ut på vägarna, är den elektriska motsvarigheten till E-klassen. Hur Mercedes ska förvalta den ikoniska beteckningen ”E-” i framtiden är oklart.

Av artikeln framgår även att Mercedes behöver minska sitt utbud av drivlinor och koncentrera sina utvecklingsresurser på infotainment, autonom körning och artificiell intelligens (AI). Satsningen på vätgas har tyskarna övergett för personbilar.

Mercedes kommer dock att utveckla en ny stor förbränningsmotor med Geely som är delägare i så väl Mercedes som Volvo. Tyskarnas mångåriga motorsamarbete med Renault läggs däremot ned.

Mercedes har satt som mål att bara leverera batterieldrivna bilar 2030, men kommer med brasklappen ”åtminstone där marknadsförhållandena tillåter det”.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen