Så mycket kostar det att äga en Lamborghini i 42 000 mil

Simon George kan stolt kalla sig ägaren till en Lamborghini Murcielago med nästan 42 000 mil på mätarställningen, ett inofficiellt världsrekord för modellen. Men hur mycket har den kostat honom genom åren?
Annons

I september 2004 körde Simon George ut genom portarna från Lamborghini Manchester i sin orangea Murcielago. Den hade då gått ungefär 10 mil. Sen dess har han avlagt upp till 95 mil i veckan med den italienska sportbilen.

Ursprungligen var planen att han skulle ha den i tre månader för att sen förhoppningsvis kunna sälja vidare den. Men så blev det inte, han klarade inte av att sälja den. Det visade sig vara svårt att ge upp drömmen och säga farväl till Lambon och den enorma V12:an på 6,2 liter. Han bestämde sig då för att komma på ett sätt att kunna finansiera de enorma kostnaderna.

För de flesta hade det resulterat i att dra ner kostnaderna så mycket som möjligt och enbart använda den några gånger per år. Men för Simon betydde det något helt annat.

Som delägare i ett upplevelseföretag bestämde han sig för att hyra ut sin Murcielago så att andra skulle få prova på att köra den på bana. Utöver det valde han även att använda den som sin vardagsbil.

 

Så mycket kostar det att äga en Lamborghini i 42 000 mil
2012 skedde en olycka under en uthyrning då föraren tappade kontrollen och körde rakt in i ett träd.

Hur mycket har det kostat?

Simon uppskattar att han sen 2004 spenderat ungefär 1,7 miljoner kronor i bara bensinkostnader. Han har även gått igenom 84 uppsättningar däck för ett värde på drygt en miljon kronor.

Med tanke på den mängd vardagskörning och bankörning Simons Murcielago har genomgått är det inte konstigt att han är inne på sin åttonde koppling och tredje topplocksrenovering. Lägger man till kostnaden för vanlig service genom åren har Simon spenderat ungefär 680 000 kronor för att hålla Lambon rullande.

Utöver dessa reparationskostnader så har Simons Murcielago även varit med om en olycka 2012 då han hade hyrt ut bilen. Föraren tappade kontrollen och körde rakt in i ett träd. Som tur var kom ingen till skada men det resulterade i fyra år av återställande arbete och en kostnad på drygt 1,2 miljoner kronor. Inte konstigt bestämde han sig då för att sluta med uthyrningen och bara använda den som vardagsbil.

För att avgöra den totala kostnaden av ägandet måste även försäkring och fordonsskatten läggas till, en summa på ungefär 470 000 kronor.

Så summan av kardemumman är att Simon har spenderat lite mer än fem miljoner kronor genom åren på sin Lamborghini Murcielago, men det räknar alltså inte med värdeminskningen av bilen.

Det har det nog varit värt!

Så mycket kostar det att äga en Lamborghini i 42 000 mil
Annons
Annons
Rulla till toppen