Alrik kör Porsche 911 GT3 Touring – Bästa GT3-versionen?

Alrik testkör en udda fågel – Porsche 911 GT3 med manuell växellåda. Ett sant helgnöje!
Annons

2016 släppte Porsche specialmodellen 911 R i blott 991 exemplar. Hypen blev enorm eftersom man äntligen kunde köpa en klassisk 911 med högvarvande sugmotor och manuell växellåda, men utan stor bakvinge. En GT3 i om man så vill ”vardagskostym”.

Priserna stack iväg bortom all rimlighet, men när Porsche väl släppte en Touringversion av Porsche 911 GT3 försvann en del av magin – även om begränsade specialupplagor alltid kommer att stå sig bra i värde. Just nu finns den en nollmilad 911 R till salu i Sverige för 3 995 000 kronor.

Nypriset för GT3 Touring på 1 930 000 är alltså inte så tokigt – det är ju en modernare bil med bland annat bakhjulsstyrning och den nya framvagen.

Jämfört med vanliga GT3 har Touringversionen ingen gigantisk bakvinge, men väl en manuell sexväxlad låda. Men växla själv kan man också göra i vanliga GT3.

Tjusningen är främst att man köra lite ”under radarn” jämfört med en vanlig GT3. Men är det en touringbil för europaresor eller en trackdaybil? Är det den bästa GT3-modellen?

Svaret kommer i den här filmen.

Annons
Annons
Rulla till toppen