Marcus Ericsson nominerad till Jerringpriset

Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson har nominerats till det prestigefyllda Jerringpriset ("folkets pris") 2022. Dags för bilfolket att rösta?!

Marcus Ericsson nominerad till Jerringpriset
Marcus Ericsson duschar sig själv i den obligatoriska mjölken efter segern i det 106:e Indy 500 den 29 maj 2022.

Efter stor dramatik kunde Marcus Ericsson den 29 maj i år bli den andre svensken (efter Kenny Bräck 1999) att vinna världens mest historiska racingtävling – Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway.

Inte nog med att tävlingen avgjordes för 106:e gången – det var dessutom inför en publik på över 300.000 åskådare vilket gör Indy 500 till ett av världens största idrottsevenemang.

Därför är det inte så konstigt – även om bilsporten sällan uppmärksammas – att Marcus är en av de nominerad till Jerringpriset, som stundom kallas "folkets pris" eftersom det är allmänheten som får rösta på sin favorit.

En av hans konkurrenter till utmärkelsen är Henrik von Eckermann (hästhoppning). Historien har visat att ridsporten, som är en av Sveriges största i antal utövare, varit duktiga på att engagera sina medlemmar för att rösta.

Om du vill rösta på Marcus Ericsson till Jerringpriset gör du det på telefon 099-321 04 (kostnad 9,90 kronor) eller via detta webbformulär

Inte nog med detta. Kumla-föraren har också nominerats till Idrottsgalan, som arrangeras i Avicii Arena den 16 januari.

Där har Marcus nominerats i kategorin "Årets prestation" tillsammans med stavhopparen Armand Duplantis, skridskoåkaren Nils van der Poel samt den alpina paraskidåkerskan Ebba Årsjö.

Här utser en jury vinnare. Juryns ordförande är sportjournalisten Lasse Granqvist.

Självklart ska jag rösta på Marcus!
106
3
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.