Ferrari ser ut att knäcka äggbonden i rätten

Nederländska ägghandlaren som stämde Ferrari för att ha nekat honom köpa en Purosangue måste nu ta målet vidare om han vill bli en av de första köparna.

Ferrari ser ut att knäcka äggbonden i rätten
Leveranserna av Ferrari Purosangue väntas börja i slutet av nästa år.

Äggbonden Marcel Wulms (47) beställde en Ferrari Purosangue för två år sen, innan den ens hade visats upp. Enligt Wulms stod det i kontraktet att han skulle få köpa den sjunde bilen som ska levereras till återförsäljaren.

Men så kom samtalet nu i september att han inte längre var välkommen att köpa bilen. Anledningen var att Ferrari ville prioritera kunder med högre status.

Eftersom Wulms redan två år tidigare hade skrivit på köpekontraktet och betalat handpenningen på 20 000 euro, ungefär 210 000 kronor, valde han då att stämma både återförsäljaren och Ferrari. Enligt Wulms advokat erbjöds han då en summa på 80 000 euro, nästan 870 000 kronor, för att avstå från köpet. 

Nu har domstolen i Nederländerna tagit ett beslut, rapporterar lokaltidningen Brabants Dagblad. Kortfattat anser domstolen att Ferrari har rätt att prioritera andra kunder då köpekontraktet, enligt domaren Allard Zweers, är fyllt av tvetydigheter.

Domstolsbeslutet är däremot interimistiskt, det vill säga inte slutgiltigt. Om Wulms nu vill säkerställa att han får en av de första bilarna måste han nu driva vidare målet.

Jag hejar på ägghandlaren!
1607
45
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.