”En pitbull käkade min Tesla!”

Känsliga Tesla-ägare varnas för klippet som rusar på nätet.
Annons

När jag gick journalistutbildningen för typ hundra år sedan fick vi lära oss att ”hund bet människa” inte var en nyhet – till skillnad från ”människa bet hund”.

Vad ska vi då säga om detta: En pitbull som tuggar på en Tesla Model 3?

Hundar som äter skor, uppsatser eller bokföringar har vi hört talas om, men en hund som käkar på en bil måste väl definitivt klassas som en spektakulär nyhet.

”Ursäkta att jag blev sen till jobbet i dag, men en hund åt min bil”. Vad ger ni för den ursäkten?

En video med rubriken ”A pitbull ate my Tesla” tog TikTok med storm nyligen. Ett klipp från användaren ”Liv” börjar med en scen där en stor pitbull bokstavligen tuggar på ena framskärmen medan ägaren tittar på/filmar.

Klippet byter till en scen där hunden sticker in nosen genom sidofönstret – innan den ger sig på gummilisten runt dörren.

Att döma av bitmärkena på skärmen har pitbull-hundar mycket starka käkar.

Många undrar varför Tesla-ägaren helt enkelt inte bara körde iväg – utan satt kvar och såg på hur hunden tuggade i sig bilen. ”Liv” svarade med en uppföljningsvideo och förklarade att hon faktiskt körde iväg, efter att först ha tillkallat polis. Polis som inte var alldeles på det klara hur de skulle hantera elpistolen medan hunden fortsatte att tugga på bilen.

Och var fanns hundägaren? Enligt ytterligare en video attackerade den lössläppta hunden ägaren, som tog skydd inne i en byggnad.

Sensmoral: Håll uppsikt om din hund visar aggressivt beteende, och håll den alltid i koppel utomhus – för såväl hundens som allmänhetens säkerhet.

Kolla in klippet här nedan!

Annons
Annons
Rulla till toppen