Bilakrobaten Ken Block död i tragisk olycka

Rallyföraren och bilakrobaten Ken Block blev 55 år.
Annons
Annons

Trots sina många farliga stunts i rallybilar under karriären så blev det en snöskotertur på fritiden som blev Ken Blocks död. Han åkte med sin snöskoter i en brant sluttning i Mill Hollow-området utanför Woodland på måndagseftermiddagen. Skotern välte upp och ned och landade ovanpå honom. Han dödförklarades på platsen.

Ken Block började tävla i rally 2005 och körde för Subaru i de amerikanska mästerskapen. Han karriär tog fart drygt 10 år tidigare då han grundade skomärket DC Shoes som hade skateboard-åkare som främsta målgrupp. 

Mest känd blev Ken Block som uppvisningsförare genom att göra akrobatik med sina rallybilar. Han kallade verksamheten Hoonigan och spelade in en uppmärksammad serie videofilmer, Gymkhana.

Bilakrobaten Ken Block död i tragisk olycka
Ken Block med sin nya S1 e-tron quattro Hoonitron. Han hann bara göra en film med bilen.

Senast 2021 tecknade Ken Block kontrakt med Audi, men hann bara spela in en video med sin nybyggda Audi S1 e-tron quattro Hoonitron innan han tragiskt gick bort. Filmen kallades Elektrikhana

– Ken var en pionjär och de senaste åren även en medlem av Audi-familjen. Han uppskattades och välkomnades varmt av alla. Vi har förlorat en fantastisk person och respekterad idrottsman, som alltid kommer att ha sin plats i Audi Sports historia, säger Oliver Hoffmann, styrelseledamot i Audi och chef för Audi Sport.

Ken Block efterlämnar fru och tre barn.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen