Stort betongutsläpp i Stockholm kan ha skadat tusentals bilar

Bilister som körde förbi Nacka forum i helgen kan vilja slå en extra titt på "smutsen" de fick på bilen. Ett betongutsläpp kan nämligen ha lett till kostsamma skador på tusentals fordon.
Annons

Det ser ut som vanlig smuts men går inte bort i tvätten. Har du kört på väg 222, Värmdöleden, förbi Nacka Forum i helgen kan din bil ha täckts med betong, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Läckan uppstod på eftermiddagen lördag 21 januari, och tog en dryg timme att åtgärda. Flera drabbade ska dock inte ha märkt skadorna förrän de senare försökt tvätta av den gråa ”smutsen” på sina bilar. Vid det laget hade betongen bränt fast i lacken.

Stort betongutsläpp i Stockholm kan ha skadat tusentals bilar

Reparationsnotan ska ha landat på 150 000 kronor bara för en drabbad bil, enligt SVT. Då tiotusentals fordon kör på väg 222 varje dag beräknas totalkostnaden för läckaget uppgå i ett mångmiljonbelopp.

– Hitills har 127 personer hört av sig och anmält skadan och vi tror att det egentligen är fler som är drabbade, sa Emma Sahlman presstalesperson på Region Stockholm till SVT under torsdagen.

Drabbade ombeds att anmäla skadan till sitt försäkringsbolag samt kontakta Region Stockholm.

Annons
Annons
Rulla till toppen