Mattias Ekström vann Race of Champions trots brand i bilen

I finalen mot Mick Schumacher tog det fyr i bilen, men Mattias Ekström släckte elden och knep sin fjärde Race of Champions-titel.
Annons

Race Of Champions är en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier som Formel 1, Nascar, IndyCar, Le Mans, WRC och Rallycross. Tävlingen har körts på olika underlag i olika delar av världen sedan 1988 – i helgen bjöds det på snö och is i Piteå. 

Mattias Ekström vann sin fjärde ROC-titel och hamnar därför i en liten exklusiv skara vinnare. 2007 vann Ekström mot självaste Michael Schumacher, i helgen ställdes han mot sonen Mick Schumacher i en final som blev dramatisk på flera sätt. 

Mitt under det sista finalloppet började Ekströms bil att brinna. Lågor och rök slog upp i kupén, men en iskall Ekström slog bort lågorna med sin handskbeklädda hand. Han förstod att det var värmen till framrutan som kortslutit och stängde av den.

– Min medåkare ville stanna, men det hade jag inte planer på. Jag kör alltid tills det tar stopp, berättade Ekström för SVT.

Annons
Annons
Rulla till toppen