”Låt dom köra” – Svenska stjärnan för ryssar i rally-VM

Svenske rallystjärnan Oliver Solberg tycker att ryssar ska få tävla i rally-VM, trots protester. "Låt dom köra. Vi ska bara köra rallybil och ha kul, det tycker jag är det viktigaste", säger han till Sveriges Radio.
Annons

I veckan körs Svenska rallyt i Umeå, där bland annat ryssarna Nikolay Gryazin och Konstantin Aleksandrov ska delta. Detta trots att Svenska bilsportförbundet visat starkt motstånd mot detta på grund av Rysslands anfallskrig i Ukraina.

– Kan vi ta ett beslut ifrån Svenska bilsportförbundet att med vår kraft påverka kriget på något sätt, då ska vi göra det, säger Anna Nordkvist, generalsekreterare på Svenska bilsportförbundet (SBF) till P4 Västerbotten.

”Vi ska bara köra rallybil och ha det kul”

Däremot verkar det inte vara någonting vissa förare reflekterar kring. Oliver Solberg, som tävlar för Skoda, menar att det inte diskuteras bland dem och att det oavsett inte hade hjälpt att stoppa kriget om de hade förbjudits ifrån att tävla.

– Tekniskt sett har ju inte dom gjort något fel, bara för att någon annan har tyckt att det ska vara krig. Det är ju inte deras fel, låt dom köra. Vi ska bara köra rallybil och ha det kul, det tycker jag är det viktigaste, säger rallyföraren Oliver Solberg till P4 Västerbotten. 

Beslutet att låta ryssarna tävla togs av det Internationella bilsportförbundet FIA, med kravet att de två ryssarna tävlar under neutral flagga.

Annons
Annons
Rulla till toppen