Video: Vad händer nu efter Teslas prissänkningar?

Prissänkningar på storsäljande bilmodeller med upp emot 20 procent över hela världen har aldrig tidigare skett. Men Tesla slog till eftersom man har tillverkningskapacitet och marginaler. Hur påverkar det oss bilköpare? Vi har frågat ett gäng experter.
Annons

Över en natt skakades begagnatpriserna om och inte bara Teslamodeller sjönk rejält, i stort sett alla elbilar drogs med nedåt. Men betyder det att köpläget är nu? Kommer det att rasa mer? Och vad händer med nybilspriserna, följer fler tillverkare efter?

Ford har sänkt priserna på Mustang Mach-E medan Volkswagen och Volvo sagt att man inte ska sänka sina priser.

Kommer bilköparna att hänga kvar vid sina nybilskontrakt på bilar som ligger runt ett år framåt i tiden – när man kan få en billigare Tesla på mycket kortare tid? Och hur går det med den kinesiska anstormningen av nya märken, då flertalet av nykomlingarna helt plötsligt är dyrare än välkända Tesla.

Frågorna är många och vi passade på att ställa dom på eCarExpo i Stockholm till ett gäng experter i branschen, allt från VW Sveriges VD Claes Jerveland, till begagnathandlarna Carla.se, tjänstebilsexperten Ronny Svensson, batteritillverkaren Lars Carlström och motorjournalisterna Håkan Matson och Felix Björklund.

Vem har mest rätt? Hur tycker du att bilköpare ska tänka just nu?

Annons
Annons
Rulla till toppen