Mercedes smygvisar nya E-klass – spela Angry birds och surfa på Tiktok

Mercedes satsar på underhållning med stora skärmar, streamingtjänster, spel, selfie-kamera och superljud i nya E-klass.
Annons

I vår ska en ny generation Mercedes E-klass lanseras, men redan nu avslöjar Mercedes hur instrumentpanelen kommer att se ut och vilken underhållning bilen bjuder på. 

Interiören är tydligt inspirerad av EQS och EQE med stora platta ytor och flera skärmar. En skillnad är att nya E-klass helt saknar runda luftutblås.

Framsätespassageraren får en egen skärm där hen kan spela Angry Birds, kolla på film via steamingtjänster med mera. För att passageraren inte ska bli åksjuk har luftkonditioneringen ett särskilt program som ska förhindra åksjuka. 

Föraren ska inte kunna se vad som visas på passagerarskärmen, men när bilen är parkerad kan föraren använda mittskärmen för att exempelvis ha videomöte med hjälp av bilens inbyggda selfiekamera. Föraren kan också titta på film på mittskärmen när bilen står stilla.

Ljud är en viktig del av en filmupplevelse och den nya E-klassen kan utrustas med ett ljudsystem från Burmeister med 17 högtalare. Led-belysningen i bilen kan ändra färg för att passa till det som spelas upp på skärmen.

Mercedes följer inte Volvos väg och satsar på så kallat veganläder, i stället erbjuds lyxigt nappaläder med diamantmönster. En likhet med Volvo är dock att Mercedes samarbetar med Google och navigeringen kommer att bygga på karttjänsten Google Maps.

Annons
Annons
Rulla till toppen