Världens charmigaste bil blir din för 100 000 kr

Fråga vem som helst: Vilken är världens charmigaste bil? Svaret lär ofta bli Fiat 500. Och då inte den nuvarande modellen, utan originalet från 1950-talet. Nu kan du köpa en sådan i nyskick för 100 000 kronor.
Annons

Det italienska företaget The Real Italian Car Company återställer gamla 500:or till samma skick som när bilarna lämnade fabriken på 50-talet. Företaget har till och med engagerat tidigare Fiat-bilbyggare så att resultatet ska bli helt korrekt, och en möbeldesigner ser till att bilarna får den rätta finishen innan leverans.

Allt från kaross till chassi gås igenom grundligt, och även den halvliter stora tvåcylindriga motorn får sig en översyn, liksom bromsarna och den lilla mängd elektronik som finns.

Världens charmigaste bil blir din för 100 000 kr

Priserna börjar på cirka 100 000 kronor, men det kan bli mycket dyrare än så beroende på vilket utförande du vill ha på bilen. Till skillnad från andra snarlika företag verkar donatorexemplaret ingå i priset.

Med tanke på dagens bilpriser kanske det inte vore så dumt att fräsa runt i en Fiat 500 i originalskick nu till våren? Charmigare bil får man leta efter. Speciellt den öppna beach buggy-versionen Spiaggina.

Världens charmigaste bil blir din för 100 000 kr
Fiat 500 Spiaggina är en av flera varianter som The Real Italian Car Company erbjuder.
Annons
Annons
Rulla till toppen