Unik chans att köpa två nästan nya Saab 9-3

Under Nevs konkurshot dyker det nu upp godbitar för Saabentusiaster till salu. Får det lov att vara en 9-3 Aero med 900 eller 1030 mil på mätaren?
Annons

I februari fick vd:n sparken och strax efteråt fick nästan alla anställda också gå. Med en hotande konkurs över sig ser sig Nevs nu om efter prylar att sälja.

Ett tidigt projekt för elbilstillverkaren Nevs var att skapa en eldriven version av den ansiktslyfta 9-3:an. Men innan dess byggde man faktiskt några bensindrivna 9-3 Aero Turbo 4. Alla svarta eller i silver och antingen med manuell växellåda eller automatlåda. Därför är det inte alls konstigt att man inne i fabriken hittade de bilar man gjorde och som nu ska ut till högstbjudande. Det är Kvdbil som håller i auktionen.

Det handlar om två stycken 220-hästars Saab 9-3 Aero Turbo 4 sedan av årsmodell 2014. Bägge är tillverkade i april 2014 men ställdes på först i september 2015. De är utrustningsmässigt till synes lika som bär med bland annat automatlåda, skinnklädsel och farthållare.

EUH 890 har rullat 900 mil och EUH 754 har gått 1 030. Bilarna bär visserligen spår av användning i form av små märken på både in- och utsida vilket kan skådas närbilderna på auktionssajtens hemsida. Men dessa svarta tvillingar torde ändå ge mer nybilskänsla än så gott som alla 9-3 ute på vägarna.

Att exempelvis sträcka ut i 235 km/h på Autobahn är det allt färre nybilar som klarar idag. Detta är ett verkligt bra tillfälle att slå till på en klassisk prestandabil från Saab i utmärkt skick.

Blir du sugen? Då gäller det att passa på, auktionerna hos Kvdbil går ut nu på måndag. I skrivande stund har båda passerat sina reservationspris och 200 000-kronorsstrecket.

Annons
Annons
Rulla till toppen