EU överens med Tyskland: godkänner syntetiska bränslen

Efter mycket om och men från Tyskland som inte var glada med EU:s beslut att banna förbränningsmotorer vid 2035 har man nu kommit överens.
Annons

EU:s förslag om att förbjuda förbränningsmotorer i bilar från 2035 såg länge ut att gå igenom men i sista stund blockerade Tyskland beslutet. Detta ledde till att ärendet skjöts upp. Nu har man kommit överens.

EU:s förslag om att förbjuda förbränningsmotorer i bilar från 2035 såg länge ut att gå igenom men i sista stund blockerade ….

EU:s förslag möttes med öppna armar från många håll men även av en del kritik. Den tyska liberala transportministern Volket Wissing ansåg att det var problematiskt eftersom man även gjorde det omöjligt för bilar att köra på syntetiska bränslen.

Under lördagen kom den Europeiska komissionens vice ordförande Frans Timmerman ut med att man har kommit överens med Tyskland.

“Vi kommer nu arbeta för att få utsläppsreglerna för nya bilar anpassade så snart som möjligt”, skrev han på Twitter.

Ogillade beslutet

Många ställer sig kritiska till att Tyskland har fördröjt processen. En av dessa är Volvos VD Jim Rowans.

– Nu är det inte tillfälle att gå tillbaks i tiden och blockera vetenskapligt baserade klimatmål för vår industris skull. Nu är inte tiden att sätta interna politiska intressen före hälsan och välfärden hos vår planet och EU–medborgare, och även framtida generationer. Volvo Cars är hängivna till att vara helt elektriska vid 2030 på väg mot klimatneutralitet vid 2040. Vi vet om vårt ansvar att hjälpa till med att bevara vår planet, säger Jim Rowan, VD på Volvo Cars till Climate Group.

Annons
Annons
Rulla till toppen