Tesla dumpar priserna på snabbladdning

Nu blir det upp till 25 procent billigare att ladda i Supercharger-nätverket. Men det finns en hake.
Annons

Kriget i Ukraina har påverkat elpriserna kraftigt det senaste året, och vi är många som fått ta mod till oss innan vi öppnat våra elräkningar. Nu är priserna på väg ner mot de nivåer som rådde innan kriget bröt ut, och därför sänker Tesla priset för snabbladdning i Supercharger-nätverket i stora delar av Europa. Detta rapporterar elbilssajten Electrek.

På de flesta marknader ligger prissänkningen på mellan 10 och 20 procent, och på vissa (som exempelvis i Spanien) är sänkningen hela 25 procent. Samtidigt ändrar Tesla sin prissättningsmodell från ett fast pris per kWh till en variabel prisnivå beroende på tid på dygnet, veckodag och beläggning vid Supercharger-stationen. Och med tanke på hur mycket elpriserna fluktuerar kommer man framöver att justera priserna oftare än man gjort tidigare.

På vissa marknader är Teslas prissänkning för snabbladdning hela 25 procent. Foto: Tesla

När detta skrivs ligger priset på 4,95 kr/kWh om man laddar mellan klockan 16 och 20, och vid låg belastning är priset 4,45 kr/kWh övrig tid. Som en jämförelse kostar det 8,70 kr/kWh att ladda vid en Ionity-station, och under vintern har Teslaägare rapporterat om prisnivåer på över 8 kr/kWh vid en Supercharger-stolpe.

Teslas Supercharger-nätverk är numera öppet även för andra bilmärken, men de nya priserna gäller dock endast för Teslaägare. Kör du en bil från en annan tillverkare ligger priset lite högre, men vill du ha ”Teslatariffen” kan du teckna ett avtal för 129 kr/mån.

Annons
Annons
Rulla till toppen