Anders fick 1,4 miljoner kr i fortkörningsböter

Att köra för fort i Finland kan bli otroligt dyrt – närmare bestämt 1,4 miljoner kronor för 76-åringen Anders Wiklöf.
Annons
Annons

Miljardären Anders Wiklöf på Åland har ännu en gång slagit finskt rekord i fortkörningsböter. Han har tidigare fått böter på 700 000 respektive 1,1 miljoner kronor. Det var tio år sedan sist.

Nu har han lyckats sätta nytt rekord genom att köra 82 km/h på en vägsträcka precis efter att hastigheten begränsats från 70 till 50 km/h. Anders Wiklöf var på väg hem från en träff med artisten Robert Wells när polisen slog till.

– Skulle de ha stannat mig lite tidigare skulle det blivit hälften mindre. Jag har hört att den nya regeringen planerar spara in en och en halv miljard på vården i Finland, säger Wiklöf till Hufvudstadsbladet.

Vill att böterna tillfaller vården

I Finland är fortkörningsböter inte fasta utan relaterade till inkomst, till skillnad mot i Sverige. Bötessumman blev 121 000 euro, motsvarande 1,4 miljoner kronor, för miljardären Pengarna går till statskassan.

– Jag beklagar verkligen saken. Men jag har ju hört att de ska spara in en och en halv miljard på vården i Finland, så jag hoppas att pengarna kan fylla igen någon lucka där. Helst skulle jag vilja att de öronmärktes till det ändamålet., säger han till Nya Åland som var först med att rapportera om världsnyheten.

Annons
Annons
Rulla till toppen