Bilfartygs-branden uppges vara släckt

Branden ombord på Fremantle Highway uppges vara släckt. Panamas sjöfartsmyndighet ska nu utreda olyckan för att ta reda på vad som orsakade branden.
Annons

Branden på bilfraktaren Fremantle Highway uppges nu vara släckt. Fraktfartyget fattade eld utanför Nederländernas kust den 26 juli. När branden startade fanns det 3 783 bilar, varav 498 var elbilar, ombord på fartyget.

”Det finns inga indikationer på att det fortfarande brinner”, meddelar Rijkswaterstaat, Nederländernas vattenförvaltningsmyndighet. Fartyget ligger just nu förankrat cirka 16 kilometer från ön Ameland, inte långt ifrån där den fattade eld.

Fartyget har bogserats bort från farleden.

När branden utbröt fanns det 23 besättningsmedlemmar ombord och en av dessa ska ha omkommit. 20 av de övriga 22 i besättningen som skrevs in på sjukhus ska nu ha blivit utskrivna, meddelar japanska fraktbolaget K Line som ska ha chartrat fartyget på den olycksdrabbade resan från Tyskland till Egypten.

Oljesaneringsfartyget MS Arca patrullerar i närheten och letar efter tecken på oljeförorening. Än så länge har de inte sätt några tecken på det.

Planen är nu att bogsera Fremantle Highway till en lämplig hamn som kan hantera fartyget.

– Det pågår ständiga diskussioner mellan alla inblandade parter om vart fartyget ska flyttas och när vi kan börja, meddelar Rijkswaterstaat.

Tidigt i rapporteringen påstods det att branden ska ha startat i en elbil, men det är inte bekräftat. Då fartyget är flaggat (registrerat) i Panama kommer Panamas sjöfartsmyndighet, AMP, utreda olyckan för att ta reda på vad som faktiskt orsakade branden.

Annons
Annons
Rulla till toppen