Ericsson möter Ericsson i Porsche Carrera Cup

Säsongsfinalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia går av stapeln i helgen på Mantorp Park. Indycar-föraren Marcus Ericsson gör ett gästspel.
Annons
Annons

Till helgen får Porsche Carrera Cup Scandinavia finbesök när Indycar-föraren Marcus Ericsson gör ett gästinhopp. 

Ericsson, som nyligen körde sitt sista race med Chip Ganassi Racing-teamet i säsongsavslutningen i Indycar på Laguna Seca Raceway, hoppar ned i en Porsche 911 GT3 Cup-bil och utmanar startfältet där bland annat lillebror Hampus också deltar. 

Tävlingsbilen som Marcus Ericsson rattar får samma färger som Indycar-bilen. Det vill säga med Huski Chocolate-livery och tävlingssiffra 8 på dörrsidorna. 

– Det ska bli väldigt roligt att tävla hemma i Sverige igen, säger Marcus Ericsson enligt en pressrelease från Porsche. 

Här är bilen som Marcus Ericsson kör i helgens final i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Foto: Wrapzone

– Fjolårets inhopp gav verkligen mersmak. Det var fantastiskt att få tävla framför så många svenska racing fans. Jag hoppas på en liknande publikfest även i år. Nu på finalhelgen kommer det runt 20 bilar till start, och jag vet sedan tidigare att nivån på startfältet håller hög klass, så det kommer bli intensiv och tät racing.

Sedan 2022 räknas Porsche Carrera Cup Scandinavia som Svenska Mästerskapen för GT-bilar. Säsongsavslutningen, som avgörs på Mantorp Park i helgen, kan för övrigt komma att bli en klassiker då Marcus lillebror Hampus går in i helgen som tvåa i mästerskapet. Nästa år kör Marcus Ericsson för Andretti Autosport i sin sjätte säsong i Indycar.

Annons
Annons
Rulla till toppen